Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Ziemniaki w naszej kuchni (wyd. spec. 4/2013)
Biblioteczka Poradnika Domowego. Ziemniaki w naszej kuchni (wyd. spec. 4/2013)

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7839-561-4
Data wydania: 20.08.2013
Cena detaliczna: 11,99 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.

wersja do druku