Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki

Inne książki z tej serii

Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury

Praca zbiorowa
Cena detaliczna: 11,99 zł

Encyklopedia Gotowania 02/2015. Najlepsze przepisy na mięsa i mięsiwa

Praca zbiorowa
Cena detaliczna: 11,99 zł

Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

Praca zbiorowa
Cena detaliczna: 11,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł
Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7839-353-5
Data wydania: 19.09.2012
Cena detaliczna: 10,99 zł
nakład wyczerpany
Seria: Encyklopedia Gotowania
Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło.

Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu.

Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by – poza dostarczeniem domownikom cennych witamin i soli mineralnych – przyrządzić jednocześnie coś atrakcyjniejszego niż marchewka utarta z jabłkiem czy kiszona kapusta doprawiona olejem. Panie domu bardziej doświadczone w sztuce kulinarnej znajdą tu pomysły na niebanalne łączenie popularnych warzyw.

wersja do druku