Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia gotowania 03/2014. Najlepsze przepisy na dania z woka i patelni
Encyklopedia gotowania 03/2014. Najlepsze przepisy na dania z woka i patelni

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7839-753-3
Data wydania: 23.04.2014
Format: 142mm x 202mm
Liczba stron: 176
Cena detaliczna: 11,99 zł Seria: Encyklopedia Gotowania
Oprawa: miękka
Potrawy z patelni i woka to świetny pomysł, gdy mamy mało czasu albo wracamy do domu głodni i zmęczeni, marząc o szybkim smacznym posiłku. Świetnie sprawdzają się, gdy trzeba zużyć resztki z obiadu lub ciepłej kolacji – wystarczy pomysł, jak je przyprawić, co jeszcze dorzucić, by stworzyć oryginalne danie. Na patelni zmieści się bowiem (prawie) wszystko. W tej książeczce znajdą Państwo ponad 160 przepisów z wykorzystaniem najróżniejszych składników – od smażonych jajek przez mięso, wędliny, ryby po warzywa, a nawet owoce.
Dobrze jest mieć w domu naprawdę dużą, teflonową patelnię lub wok, na których można smażyć potrawy dla kilku osób. Taki obiad lub gorącą kolację można stworzyć w 10–20 min.

wersja do druku