Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia Gotowania 01/2013 Najlepsze przepisy na placki i placuszki
Encyklopedia Gotowania 01/2013 Najlepsze przepisy na placki i placuszki

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7839-461-7
Data wydania: 21.02.2013
Format: 142mm x 202mm
Liczba stron: 176
Cena detaliczna: 10,99 zł Seria: Encyklopedia Gotowania
Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami…

Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach.

wersja do druku