Kuchnia i piwniczki pałacowe


67.00 

  • Data wydania: 25.10.2001
  • Oprawa: miękka
  • Format: 226 x 297 mm
  • Liczba stron: 144
  • ISBN: 83-7337-004-8
  • EAN: 9788373370043

Autor – smakosz i znawca sztuki kulinarnej – kreowanie posiłków traktuje jako swoisty sposób na życie. Te sprawdzone i najbardziej smakowite potrawy przedstawia w swojej książce. Znajdują się tu receptury na wykwintne dania takie jak pasztet z dzika z żurawiną, filety z kaczki na musie z pomarańczy, czy też mozaikę z owoców leśnych.

Ten pięknie ilustrowany album jest nie tylko książką kulinarną, lecz także hołdem złożonym przez autora, tym wszystkim, którzy przyczynili się do ponownego rozkwitu Pałacu w Zakrzewiu.

Stefan A. Gradowski urodził się w Polsce. Od 1975 roku do początku lat 90. przebywał w za granicą, głównie w Londynie i Dublinie. Właśnie tam zdobywał większość swoich kwalifikacji zawodowych. Od 1996 roku pracuje dla Wielkopolskiego Banku Kredytowego, który jest m.in. właścicielem pałacu w Zakrzewie.