Strona główna / Kulinaria / Ciasta i desery

Inne książki z tej kategorii

Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny

Lara Gessler
Cena detaliczna: 49,00 zł

Ten, w którym są wszystkie przepisy. Książka kucharska dla miłośników serialu PRZYJACIELE

Teresa Finney
Cena detaliczna: 42,00 zł

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł
Ciasta i desery

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7648-527-0
Data wydania: 07.12.2010
Format: 165mm x 235mm
Liczba stron: 176
Cena detaliczna: 10,99 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: miękka

Zwyczaj pieczenia świątecznych ciast jest głęboko zakorzeniony w polskiej tradycji. Dla wielu z nas, główną atrakcją świątecznego stołu oprócz tradycyjnych dań, są słodkie smakołyki. Na niektóre ciasta nierzadko czekamy cały rok. Nie trzeba więc nikogo zachęcać do poczęstowania się tymi specjałami. Ciasta i desery to bogactwo różnych smaków, konsystencji i kolorów. Mogą być puszyste, kremowe, lekkie, bardzo słodkie i deserowe. Niektóre pieczemy, inne muszą odstać swoje w lodówce.

Dajmy się, więc namówić i sami coś przygotujmy na święta lub rodzinne uroczystości. Na takie okazje wybraliśmy dla Państwa przepisy, których wykonanie nie jest trudne i zawsze się udają. Proponujemy wiele słodkich różności: ciasta z owocami, świąteczne przysmaki, ciasteczka i desery. Życzymy niezapomnianych wrażeń smakowych przy konsumpcji słodkich domowych wypieków.


 

 


wersja do druku