Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Mięso na różne sposoby (wyd. spec. 01/2009)

Inne książki z tej kategorii

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł
Biblioteczka Poradnika Domowego. Mięso na różne sposoby (wyd. spec. 01/2009)

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-89325-73-0
Data wydania: 24.02.2009
Format: 164mm x 236mm
Liczba stron: 176
Cena detaliczna: 10,99 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: miękka

Planując posiłek, zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na różne mięsa przygotowane na wiele sposobów. Oprócz przepisów na mięsa, które wykorzystujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, wieprzowina i cielęcina, podajemy przepisy na mniej u nas popularne, chociaż równie bogate w wartości odżywcze i smakowe – jagnięcinę i baraninę. Można je przyrządzić na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić i gotować. Są tu przepisy z naszej polskiej kuchni, ale również z kuchni innych narodów. W sumie ponad 160 przepisów zebranych w sześciu działach. Każdy znajdzie coś dla siebie.


wersja do druku