![]() Biblioteczka Poradnika Domowego. Mięso na różne sposoby (wyd. spec. 01/2009) Kategoria: Kulinaria ISBN: 978-83-89325-73-0 Data wydania: 24.02.2009 Format: 164mm x 236mm Liczba stron: 176 Cena detaliczna: 10,99 zł nakład wyczerpany
| |
| |
Planując posiłek, zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na różne mięsa przygotowane na wiele sposobów. Oprócz przepisów na mięsa, które wykorzystujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, wieprzowina i cielęcina, podajemy przepisy na mniej u nas popularne, chociaż równie bogate w wartości odżywcze i smakowe – jagnięcinę i baraninę. Można je przyrządzić na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić i gotować. Są tu przepisy z naszej polskiej kuchni, ale również z kuchni innych narodów. W sumie ponad 160 przepisów zebranych w sześciu działach. Każdy znajdzie coś dla siebie. |