Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego 12/2001 Wigilia

Inne książki tego autora

Poznaj nowe smaki. Mieszanki przyprawowe

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 17,90 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego 10/2005 Zioła w kuchni

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 2,00 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego 5/2006 Żółty talerz

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 4,90 zł

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
Biblioteczka Poradnika Domowego 12/2001 Wigilia

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-028-5
Data wydania: 01.12.2001
Format: 142mm x 202mm
Liczba stron: 96
Cena detaliczna: 4,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Wigilia to jeden z tych dni w roku, kiedy wracamy do kultywowania starych zwyczajów; jest symbolem pewnych tradycji, przynależności kulturowej, pamięci o tych, którzy odeszli. Wieczerza wigilijna jest głównym akcentem kulinarnym polskich Świąt Bożego Narodzenia, dlatego też każda pani domu pragnie, aby w tym dniu na stole znalazły się wyjątkowe potrawy.
Autorka książeczki przedstawia przepisy kulinarne na potrawy wigilijne, uwzględniając różnorodność regionalną, wyjaśnia także, jakie znaczenie w tradycji kulinarnej ma każdy produkt użyty do przygotowania wigilijnej kolacji.

wersja do druku