Strona główna / Kulinaria / Zielony talerz *

Inne książki tego autora

Poznaj nowe smaki. Mieszanki przyprawowe

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 17,90 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego 10/2005 Zioła w kuchni

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 2,00 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego 5/2006 Żółty talerz

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 4,90 zł

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
Zielony talerz *

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-415-9
Data wydania: 15.07.2003
Format: 0mm x 0mm
Cena detaliczna: 4,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Kolor zielony to podstawowa barwa naszej planety. To kolor łąk i lasów, dający wrażenie harmonii, świeżości, chłodu, lekkości i spokoju. A dlaczego ten szmaragdowy odcień nie miałby dominować na naszych talerzach? Żywieniowcy twierdzą, że w naszych jadłospisach za mało jest zielonych części roślin, które są bardzo ważnym elementem pokarmowym. Zielone warzywa zawierają dużo błonnika, dlatego regulują procesy trawienne i ułatwiają przyswajanie substancji odżywczych.
Aby ułatwić Państwu dobór zielonego menu, Autorka proponuje kilkadziesiąt przepisów na potrawy z brokułów, ogórecznika, szczawiu, szpinaku, brukselki, szparagów, sałat, rokiety, natki pietruszki, jarmużu oraz zielonego groszku. Wszystkie dania są niezwykle łatwe w wykonaniu, a ich kolorystyka pobudza apetyt i nastraja optymistycznie do życia.

wersja do druku