Strona główna / Kulinaria / Święta Wielkanocne. Przepisy i obyczaje

Inne książki tego autora

Trzy podróże

Zofia Nasierowska
Cena detaliczna: 39,00 zł

Inne książki z tej kategorii

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł

Sielskie smaki. Nostalgiczna podróż kulinarna

Olia Hercules
Cena detaliczna: 59,99 zł

Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny

Lara Gessler
Cena detaliczna: 49,00 zł
Święta Wielkanocne. Przepisy i obyczaje

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7469-487-2
Data wydania: 13.03.2007
Format: 168mm x 208mm
Liczba stron: 56
Cena detaliczna: 19,90 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: twarda
Książeczka zawiera sprawdzone przepisy wszystkich tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na każdym wielkanocnym stole, ale także proponuje, w formie dyskursu, alternatywną koncepcję kulinarną dla osób, które boją się, nie chcą albo nie wolno im utyć. Są też w niej propozycje menu śniadania wielkanocnego, świątecznego obiadu i uroczystej kolacji.

Książeczki tej nie napisali kucharze ani gastronomowie (ani tym bardziej gastrolodzy) - napisali ją ludzie, którzy lubią jeść dobre rzeczy. Wszystkie potrawy tu opisane jedliśmy wielokrotnie i zawsze nam bardzo smakowały. Gotowały nam je i piekły nasze prababki, babki, matki i ciotki, co biorąc pod uwagę wiek starszego współautora, oznacza, że wszystko to było testowane grubo ponad 70 lat. Natomiast podane tu przepisy są absolutnie sprawdzone i stosowane przez nas w praktyce. Życzymy przyjemności w kuchni, udanych wyników i aplauzu przy stole. Wesołego Alleluja!

wersja do druku