Strona główna / Autorzy / Olia Hercules

Aktualności

26.11.2021

Dwie książki Prószyński i S-ka z Nagrodą KLIO!

Z przyjemnością informujemy, że Agnieszka Cubała oraz Krzysztof Mordyński otrzymali Nagrodę KLIO 2021 w kategorii Varsaviana. Gratulujemy!

Wywiady

25.08.2021

"Tajemnica Wzgórza Trzech Dębów". Wywiad z Piotrem Borlikiem

Zapraszamy do przeczytania wyjątkowego wywiadu z Piotrem Borlikiem. Z autorem książki "Tajemnica Wzgórza Trzech Dębów" rozmawiał Marcin Waincetel z Lubimyczytac.pl.

Posłuchaj i zobacz

27.11.2021

Rozmowa z Katarzyną Puzyńską

Zapraszamy do wysłuchania podcastu Katarzyną Puzyńską, autorką ksiązki "Chąśba".

Bestsellery

TOP 20

  1. Jestem córką szejka Laila Shukri
  2. TOPR 2. Nie każdy wróci Beata Sabała-Zielińska
  3. Billy Summers Stephen King
Olia Hercules
Olia Hercules jest autorką wyjątkowych, nagradzanych książek kulinarnych z przepisami z różnych regionów Europy Wschodniej  "Mamuszka" oraz "Kaukasis".
Urodziła się na Ukrainie. Po pięciu latach spędzonych na Cyprze przeprowadziła się do Londynu, gdzie ukończyła studia na wydziałach italianistyki, rusycystyki i anglistyki. Kucharskie szlify zdobywała w "Leiths School of Food and Wine". Rozwijała karierę w londyńskiej restauracji "Union Market", a następnie została chef de partie w restauracji Yotama Ottolenghiego. Wiedza kulinarna i nietuzinkowa osobowość zapewniły jej międzynarodową renomę wybitnej kuchmistrzyni, stylistki żywności i publicystki. Olia pojawia się w programach emitowanych na kanale "The Food Network", założyła online start-up "The Recipe Kit", jest także  autorką artykułów i filmów publikowanych przez dziennik "The Guardian", który nadał jej tytuł Rising Star of 2015, oraz książek kucharskich, które spotkały się z uznaniem krytyków i zachwytem czytelników oraz foodies na świecie. Więcej informacji: oliahercules.com


Książki tego autora:

Sielskie smaki. Nostalgiczna podróż kulinarna

Olia Hercules