Strona główna / Autorzy / Olia Hercules

Aktualności

29.07.2021

Spotkanie online z Agnieszką Cubałą

We wtorek 27 lipca o godz. 20:00 zapraszamy na wirtualne spotkanie z Agnieszką Cubałą , autorką książki "Warszawskie dzieci '44. Prawdziwe historie dzieci w powstańczej Warszawie".

Wywiady

23.06.2021

Daję głos tym, którzy go nie mają - wywiad z Marcinem Margielewskim

Zapraszamy do przeczytania wyjątkowego wywiadu z Marcinem Margielewskim. Z autorem książki "Koszmar arabskich służących" rozmawiał Artur Krasicki z Lubimyczytac.pl.

Posłuchaj i zobacz

24.07.2021

Rozmowa Agnieszką Cubałą

Zapraszamy do wysłuchania podcastu z Agnieszką Cubałą, autorką książki "Warszawskie dzieci '44. Prawdziwe historie dzieci w powstańczej Warszawie".

Bestsellery

TOP 20

  1. Koszmar arabskich służących Marcin Margielewski
  2. Gorzka czekolada i inne opowiadania o ważnych sprawach Praca zbiorowa
  3. Modelki z Dubaju Marcin Margielewski

Fotogaleria

więcej »
Olia Hercules
Olia Hercules jest autorką wyjątkowych, nagradzanych książek kulinarnych z przepisami z różnych regionów Europy Wschodniej  "Mamuszka" oraz "Kaukasis".
Urodziła się na Ukrainie. Po pięciu latach spędzonych na Cyprze przeprowadziła się do Londynu, gdzie ukończyła studia na wydziałach italianistyki, rusycystyki i anglistyki. Kucharskie szlify zdobywała w "Leiths School of Food and Wine". Rozwijała karierę w londyńskiej restauracji "Union Market", a następnie została chef de partie w restauracji Yotama Ottolenghiego. Wiedza kulinarna i nietuzinkowa osobowość zapewniły jej międzynarodową renomę wybitnej kuchmistrzyni, stylistki żywności i publicystki. Olia pojawia się w programach emitowanych na kanale "The Food Network", założyła online start-up "The Recipe Kit", jest także  autorką artykułów i filmów publikowanych przez dziennik "The Guardian", który nadał jej tytuł Rising Star of 2015, oraz książek kucharskich, które spotkały się z uznaniem krytyków i zachwytem czytelników oraz foodies na świecie. Więcej informacji: oliahercules.com


Książki tego autora:

Sielskie smaki. Nostalgiczna podróż kulinarna

Olia Hercules