Strona główna / Kulinaria / Odkrycia kulinarne

Inne książki z tej kategorii

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł
Odkrycia kulinarne

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7180-297-8
Tytuł oryginału: Revelations gastronomiques
Cena detaliczna: 0,00 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: miękka
Tłumaczenie: Joanna Stypułkowska
Nie jest to zwykła książka kulinarna. Znany francuski popularyzator smacznej kuchni zdradza sekrety wielkich mistrzów patelni. Podaje także wiele typowych przepisów, wyliczając składniki, które należy zgromadzić i konieczne czynności, które powinno się wykonać. Herve This wzbogaca jednak swoje receptury o komentarze z dziedziny chemii i fizyki, gdyż jak twierdzi "zrozumienie ich mechanizmów w znaczny sposób ułatwi nam pracę, a zachodzące procesy w zasadniczy sposób łączą się ze sztuką kulinarną".

wersja do druku