Strona główna / Kulinaria / Odkrycia kulinarne

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
Odkrycia kulinarne

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7180-297-8
Tytuł oryginału: Revelations gastronomiques
Cena detaliczna: 0,00 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: miękka
Tłumaczenie: Joanna Stypułkowska
Nie jest to zwykła książka kulinarna. Znany francuski popularyzator smacznej kuchni zdradza sekrety wielkich mistrzów patelni. Podaje także wiele typowych przepisów, wyliczając składniki, które należy zgromadzić i konieczne czynności, które powinno się wykonać. Herve This wzbogaca jednak swoje receptury o komentarze z dziedziny chemii i fizyki, gdyż jak twierdzi "zrozumienie ich mechanizmów w znaczny sposób ułatwi nam pracę, a zachodzące procesy w zasadniczy sposób łączą się ze sztuką kulinarną".

wersja do druku