Strona główna / Kulinaria / Męskie gotowanie
Męskie gotowanie

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7469-134-4
Data wydania: 22.09.2005
Format: 163mm x 234mm
Liczba stron: 136
Cena detaliczna: 24,00 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: twarda
Kim był Lukullus i co lubił jeść? Co robił Rossini, gdy nie komponował, i Talleyrand, który długie lata mącił w polityce europejskiej? Co łączy admirała Nelsona z doktorem Przypkowskim lub pianistę Rubinsteina z pisarzem Balzakiem?
Otóż wszystkich tych panów charakteryzuje fascynacja kuchnią i stołem. Jedni z nich tylko jedli, inni o kuchni pisali, a jeszcze inni także komponowali nowe przepisy i gotowali. Ta książka przedstawia krótkie biografie największych światowych smakoszy, a także podaje ich ulubione potrawy. Każdy Czytelnik może zaś po lekturze stanąć przy kuchni i zrobić pierwszy (a potem i następne) krok w pasjonującym męskim zawodzie: kucharstwie! Lekcje gotowania są także egzaminem z wyobraźni, fantazji i odwagi.
Przejście tego kursu pozwoli odważnemu Czytelnikowi zostać dyplomowanym kucharzem-amatorem z certyfikatem potwierdzonym przez autora. Panowie, do rondla!

wersja do druku