Strona główna / Kulinaria / Kuchnia wegetariańska

Inne książki tego autora

Najlepsze przepisy kuchni europejskiej

Marek Łebkowski
Cena detaliczna: 99,90 zł

Najlepsze z najlepszych. Przepisy kuchni polskiej

Marek Łebkowski
Cena detaliczna: 39,90 zł

Inne książki z tej kategorii

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł
Kuchnia wegetariańska

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7469-212-X
Data wydania: 23.11.1998
Format: 210mm x 295mm
Liczba stron: 184
Cena detaliczna: 39,90 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: twarda
W książce przedstawiono główne zasady i zalety kuchni, która opiera się na produktach roślinnych, warzywach, owocach i nabiale. Prawidłowe zestawienie tych składników jest nie tylko podstawą zdrowego żywienia, ale też zapobiega wielu chorobom, a szczególnie miażdżycy.

Autor zebrał przepisy potraw dostosowane do naszej strefy klimatycznej, zawierające taki zestaw produktów, który zaspokaja wszystkie potrzeby organizmu człowieka. Czytelnicy, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, będą mile zaskoczeni tym, ile wspaniałych, a przy tym prostych w przygotowaniu dań jarskich, można przyrządzić korzystając z przepisów kuchni wegetariańskiej.

W mojej rodzinie, która pochodzi z południowych Indii, wegetarianizm ma ponad tysiącletnią tradycję. Wielu moich krewnych - są wśród nich znani muzycy, pisarze i filozofowie - kierowało się i kieruje zasadą, że "jesteśmy tym, co jemy". Gorąco polecam książkę o kuchni wegetariańskiej wszystkim, którzy chcą żyć zdrowo i jeść smacznie, chroniąc zarazem miliony zwierzęcych istnień obok nas.
Akumal Ramachander

wersja do druku