Strona główna / Kulinaria / Kuchnia rosyjska

Inne książki z tej kategorii

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł
Kuchnia rosyjska

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7255-236-3
Cena detaliczna: 16,00 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: twarda
Kolejny tomik z serii Encyklopedia Sztuki Kulinarnej zawiera blisko 100 przepisów ilustrowanych zdjęciami potraw kuchni rosyjskiej. Pozycja nie tylko dla smakoszów - oprócz sposobu przyrządzania astrachańskiego kawioru czy pieczonych kuropatw, można tu znaleźć przepisy na słynne bliny, kwas chlebowy czy boeuf Strogonow. Autorzy opisują tradycyjne techniki kulinarne oraz historię potraw rosyjskiej kuchni, łączącej prostotę i fantazję tego kraju wielu kultur i surowego klimatu.

wersja do druku