Strona główna / Kulinaria / Kuchnia chińska

Inne książki tego autora

Najlepsze przepisy kuchni europejskiej

Marek Łebkowski
Cena detaliczna: 99,90 zł

Najlepsze z najlepszych. Przepisy kuchni polskiej

Marek Łebkowski
Cena detaliczna: 39,90 zł

Kuchnia wegetariańska

Marek Łebkowski
Cena detaliczna: 39,90 zł

Inne książki z tej kategorii

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł
Kuchnia chińska

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7180-562-4
Cena detaliczna: 16,00 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: twarda
Różnorodność smaków i sposobów przyrządzania potraw, bogactwo surowców i przypraw, piękno kształtów i przybrań to najkrócej wyrażona charakterystyka chińskiej kuchni. Jej tradycje liczące kilka tysięcy lat i cechy charakteru Chińczyków sprawiły, że stała się sztuką, częścią narodowej kultury. Znawcy kuchni chińskiej twierdzą, że istnieje w niej ponad 16 tysięcy potraw. Przepisy, które wybraliśmy do tego tomu prezentują najbardziej typowe dania chińskie ze wszystkich regionów geograficznych i uwzględniają możliwości użycia surowców dostępnych na naszym rynku.

wersja do druku