Strona główna / Kulinaria / Jabłka w sadzie i kuchni

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
Jabłka w sadzie i kuchni

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-85661-34-4
Cena detaliczna: 0,00 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Jak już sam tytuł wskazuje, książka dotyczy jabłek, zarówno tych w naszym sadzie, jak i tych, z których (z którymi) zamierzamy coś upichcić.
Są tu informacje o uprawie (warunki uprawy, planowanie sadu i sadzenie drzew, owocowanie...) i odmianach jabłoni, zbiorze i przechowywaniu jabłek oraz o chorobach, na jakie są one narażone podczas przechowywania. Osobny rozdział poświęcony jest wartościom odżywczym i leczniczym jabłek oraz przepisom na potrawy z jabłek.
Łącznie opisanych jest 80 odmian jabłek i 35 przepisów kulinarnych.

wersja do druku