Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty


11.99 

  • Seria: Encyklopedia Gotowania
  • Data wydania: 05.02.2015
  • Oprawa: miękka
  • Format: 142 x 202 mm
  • Liczba stron: 176
  • ISBN: 978-83-7961-152-2
  • EAN: 9788379611522

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.

W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.