Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia Gotowania. Zupy
Encyklopedia Gotowania. Zupy

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-381-0
Data wydania: 05.06.2003
Format: 148mm x 210mm
Liczba stron: 120
Cena detaliczna: 9,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Encyklopedia Gotowania
Oprawa: twarda
„Zupa jest uwerturą...” pisała Lucyna Ćwierczakiewiczowa, znana autorka książek i artykułów z zakresu gospodarstwa domowego. Tak więc kulinarny koncert nie może się bez niej obejść. Odpowiadając na to zapotrzebowanie, oddajemy do rąk czytelników drugi już tom „Encyklopedii gotowania”, tym razem poświęcony właśnie zupom. Znajdą tu Państwo receptury na staropolskie barszcze, rosoły i żury, a także świąteczne zupy-kremy oraz bogaty rozdział poświęcony chłodnikom - zupom doskonale nadającym się na letnie upalne dni. Wszystkie przepisy zostały tak podane i zredagowane, że potrawy wykonać mogą nawet kulinarni debiutanci.

wersja do druku