Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia Gotowania. Potrawy z serami
Encyklopedia Gotowania. Potrawy z serami

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-915-0
Data wydania: 10.01.2005
Format: 0mm x 0mm
Cena detaliczna: 9,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Encyklopedia Gotowania
Oprawa: twarda
Sery to produkty, które mają wszechstronne zastosowanie. Są bowiem doskonałe w zwykłej postaci, nadają się też do najrozmaitszych potraw, stanowiąc główny ich składnik lub tylko ważny dodatek. Zawsze jednak podnoszą smak i wartość odżywczą dań.
Zupy, dania obiadowe, desery, sosy i sałatki można zawsze przyrządzić z „udziałem” serów, np. zupa cebulowa zaprawiona startym żółtym serem ma niepowtarzalny smak, a sałatka, której jednym ze składników jest feta, wprawia w kulinarny zachwyt wszystkich biesiadników.
Autorka zachęca Czytelników do eksperymentowania w kuchni, proponując receptury, które należy traktować jako przewodnik do osiągnięcia niepowtarzalnych smaków.

wersja do druku