Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia Gotowania. Łatwe i szybkie potrawy z ryżu
Encyklopedia Gotowania. Łatwe i szybkie potrawy z ryżu

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-969-X
Data wydania: 26.04.2005
Format: 146mm x 205mm
Liczba stron: 96
Cena detaliczna: 9,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Encyklopedia Gotowania
Oprawa: twarda
Ryż to druga, po pszenicy, pod względem znaczenia roślina zbożowa. Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw, jakie można z niego przyrządzić. Autorka w swojej książce podaje kilkadziesiąt przepisów na wykorzystanie tego uniwersalnego zboża w przystawkach, sałatkach, zupach i deserach. Prezentowane receptury ułatwią przygotowanie smakowitych pikantnych potrawek, zapiekanek oraz słodkiego dania, jakim niewątpliwie są ryżowy paj czy torcik z owocami.

wersja do druku