![]() Encyklopedia Gotowania 05/2014. Najlepsze przepisy na naleśniki i omlety Kategoria: Kulinaria ISBN: 978-83-7961-005-1 Data wydania: 13.10.2014 Format: 142mm x 202mm Liczba stron: 176 Cena detaliczna: 11,99 zł Seria: Encyklopedia Gotowania Oprawa: miękka | |
| |
Naleśniki delikatne, cienkie, a może z owocami? A jeśli omlet – to puszysty, miękki i grubiutki. Lubimy naleśniki i omlety, czasem naleśniki przerabiamy na krokiety, czasem jemy na słodko, a innym razem z nadzieniem wytrawnym lub pikantnym. Zawsze jednak smakują pysznie. Naleśniki i omlety dają wiele możliwości smakowych. W tej książce mamy 160 propozycji na dania, w których podstawą są naleśniki i omlety. Znajdą tu Państwo przepisy na najróżniejsze ciasta naleśnikowe, a także niepowtarzalne farsze. Nie poprzestaliśmy na szpinaku i serze. Proponujemy naleśniki z kapustą, wątróbką czy kaszą gryczaną. Wiele z nich można również wykorzystać do przygotowania pierogów. Podobnie rzecz się ma z omletami. Podpowiadamy, jak je przygotować i co do nich dodać. |