Encyklopedia Gotowania 05/2014. Najlepsze przepisy na naleśniki i omlety


11.99 

  • Seria: Encyklopedia Gotowania
  • Data wydania: 13.10.2014
  • Oprawa: miękka
  • Format: 142 x 202 mm
  • Liczba stron: 176
  • ISBN: 978-83-7961-005-1
  • EAN: 9788379610051

Naleśniki delikatne, cienkie, a może z owocami? A jeśli omlet – to puszysty, miękki i grubiutki. Lubimy naleśniki i omlety, czasem naleśniki przerabiamy na krokiety, czasem jemy na słodko, a innym razem z nadzieniem wytrawnym lub pikantnym. Zawsze jednak smakują pysznie. Naleśniki i omlety dają wiele możliwości smakowych.
W tej książce mamy 160 propozycji na dania, w których podstawą są naleśniki i omlety. Znajdą tu Państwo przepisy na najróżniejsze ciasta naleśnikowe, a także niepowtarzalne farsze. Nie poprzestaliśmy na szpinaku i serze. Proponujemy naleśniki z kapustą, wątróbką czy kaszą gryczaną. Wiele z nich można również wykorzystać do przygotowania pierogów. Podobnie rzecz się ma z omletami. Podpowiadamy, jak je przygotować i co do nich dodać.