Strona główna / Kulinaria / Encyklopedia Gotowania 04/2013. Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Encyklopedia Gotowania 04/2013. Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7839-641-3
Data wydania: 20.11.2013
Cena detaliczna: 10,99 zł Seria: Encyklopedia Gotowania
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych – żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod – i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza.

wersja do druku