Strona główna / Kulinaria / Delicje. Wykwintne przetwory

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
Delicje. Wykwintne przetwory

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7180-691-4
Cena detaliczna: 0,00 zł
nakład wyczerpany
Oprawa: twarda
Jest to elegancka w formie i smakowita w treści książka, na którą złożyły się wypróbowane przepisy, zamieszczane w wydawanym od trzech lat miesięczniku "Kuchnia - magazyn dla smakoszy". Przepisy te cieszyły się ogromnym uznaniem czytelników pisma, stąd pomysł, aby opublikować je w osobnym zbiorku. Ktoś, kto nie potrafi gotować, a nawet boi się kuchni, może dzięki nim wznieść się na wyżyny sztuki kulinarnej i wprawić w zachwyt rodzinę oraz znajomych samodzielnie przygotowana pastą, galaretką, marynatą lub marmoladą. Osoby uprawiające z zamiłowaniem lub dla relaksu sztukę kulinarną docenia wykwintny smak tych przetworów, uzyskanych z łatwo dostępnych i tanich produktów. Wiele z owych smakołyków można wykonać zima lub wiosną, czyli poza tradycyjnym okresem robienia przetworów. Delicje przygotowane według podanych tu przepisów można zjeść zaraz po przyrządzeniu albo przeznaczyć do dłuższego przechowywania. Atrakcyjnie opakowane będą - podobnie jak sama książka - doskonałym, oryginalnym prezentem dla przyjaciół.

wersja do druku