Strona główna / Kulinaria / Ciasta zawsze udane. Biszkoptowe, drożdżowe, kruche
Ciasta zawsze udane. Biszkoptowe, drożdżowe, kruche

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7961-075-4
Data wydania: 13.11.2014
Format: 170mm x 241mm
Liczba stron: 384
Cena detaliczna: 39,00 zł Oprawa: twarda
Często strach przed nieudanym wypiekiem powstrzymuje nas od zabrania się do pieczenia. Gotowanie często wydaje się łatwiejsze niż pieczenie. Postanowiliśmy więc przybliżyć Państwu temat pieczenia i przygotowaliśmy książkę z przepisami na ciasta, które naszym zdaniem, zawsze się udają, jeśli tylko trzymamy się – przynajmniej na początku – przepisu.
Dzięki obszernemu wstępowi dotyczącemu pieczenia i przygotowania ciast drożdżowych, kruchych, biszkoptów oraz ciasteczek dowiecie się Państwo, jakie produkty są najlepsze, ile czasu należy piec różne ciasta, które ciasta wstawiamy do nagrzanego piekarnik, a także jak przygotować poszczególne rodzaje ciast.
Dodaliśmy także rozdział z przepisami na ciasta bez pieczenia, ponieważ nie tylko zawsze się udają, ale szybko się je przygotowuje i nie trzeba piec.

wersja do druku