Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego - Zapiekanki *

Inne książki tego autora

Ciasta i desery z czekoladą

Wanda Jackowska
Cena detaliczna: 19,90 zł

Dieta wzmacniająca pamięć

Wanda Jackowska
Cena detaliczna: 16,00 zł

Domowe przetwory *

Wanda Jackowska
Cena detaliczna: 4,90 zł

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Wege słodkości

Aidah Samphani, Lamyai Voizzi
Cena detaliczna: 39,99 zł

Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

Maria Ahlgren
Cena detaliczna: 45,00 zł

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Tove Nilsson
Cena detaliczna: 39,99 zł
Biblioteczka Poradnika Domowego - Zapiekanki *

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-947-9
Format: 0mm x 0mm
Cena detaliczna: 4,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Kolejna książka kucharska Wandy Jackowskiej, to ważna pozycja na rynku wydawniczym. Z pewnością spodoba się wszystkim paniom domu. Znajdują się w niej bowiem przepisy na różnorodne zapiekanki, niekiedy tanie, proste w wykonaniu, które można podawać na co dzień, ale również te bardziej skomplikowane i pracochłonne, uświetniające uroczyste kolacje. Książka szczególnie przydatna będzie dla oszczędnych gospodyń, gdyż stosując prezentowane receptury, pozwoli z resztek mięsa, sera i warzyw wyczarować atrakcyjne smakowo danie.
Wanda Jackowska z wykształcenia bibliotekarka i polonistka, z zawodu dziennikarka, a z zamiłowania kucharka, która w teorii i praktyce nieustannie poszukuje tajemnic przyrządzania smacznego domowego jedzenia. Późno nauczyła się gotować, ale uważa, że właśnie dzięki temu nie jest obciążona żadną tradycją - ani dobrą, ani złą. W swoich potrawach swobodnie łączy składniki o zaskakujących nieraz smakach i aromatach, według zasad różnych kuchni. Jest gorącą wielbicielką kuchni śródziemnomorskiej, którą uważa za jedną z najlepszych i najzdrowszych na świecie. Autorka popularnego magazynu kulinarnego „Gotowanie na ekranie”, emitowanego przez ponad 10 lat na antenie TVP. Współtłumaczka „Wielkiej księgi ziół” i „Wielkiej księgi ogrodów”, które ukazały się nakładem wydawnictwa Wiedza i Życie.

wersja do druku