Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Tradycyjne polskie specjały (wyd. spec. 5/2013)
Biblioteczka Poradnika Domowego. Tradycyjne polskie specjały (wyd. spec. 5/2013)

Kategoria: Kulinaria
Data wydania: 07.10.2013
Cena detaliczna: 11,99 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki.

Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw – w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek.

Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.

wersja do druku