Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Tradycyjne polskie specjały (wyd. spec. 5/2013)

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
Biblioteczka Poradnika Domowego. Tradycyjne polskie specjały (wyd. spec. 5/2013)

Kategoria: Kulinaria
Data wydania: 07.10.2013
Cena detaliczna: 11,99 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki.

Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw – w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek.

Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.

wersja do druku