Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Pyzy, pierogi, kluski (wyd. spec. 06/2014)
Biblioteczka Poradnika Domowego. Pyzy, pierogi, kluski (wyd. spec. 06/2014)

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7961-004-4
Data wydania: 17.11.2014
Cena detaliczna: 12,99 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Proponujemy ciekawe przepisy na pyzy, kluski i pierogi. Mogą one być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak przygotować pyszne pierogi, kluski, kopytka, pyzy oraz knedle. Oprócz popularnych kopytek, leniwych, zacierek czy klusek śląskich znajdą tutaj Państwo przepisy na makiełki, kluski szwajcarskie, szare z kiszoną kapustą, grysikowe z powidłami i wiele innych.
Na pewno znajdą tu coś dla siebie i miłośnicy mięsa, i wegetarianie, a także łasuchy ¬– nie zabraknie też słodkości. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zachęcą Państwa do dalszych eksperymentów kulinarnych.
Przykładowe przepisy: pyzy z mięsem po warszawsku, cepeliny z kapustą, kartacze babci, poznańskie pyzy drożdżowe, pierogi domowe, kluski szare, kluski ze szpinakiem, kluski marchewkowe, kluski z fasoli, kluski francuskie, knedle z truskawkami, knedle tyrolskie.

wersja do druku