Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Dania z mięsa i drobiu (wyd. spec. 01/2011)
Biblioteczka Poradnika Domowego. Dania z mięsa i drobiu (wyd. spec. 01/2011)

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7648-638-3
Data wydania: 17.02.2011
Format: 165mm x 235mm
Liczba stron: 176
Cena detaliczna: 11,99 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka

Mięso i drób... Upiec czy usmażyć, przygotować na słodko czy pikantnie, podać na ciepło czy na zimno? Wybór będzie łatwiejszy, kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa, m.in. pieczenie, pasztety, rolady, kotlety, bitki. 

W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu – pieczenie i pasztety, zrazy i klopsy, kotlety i medaliony, gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne, mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję, że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis.


wersja do druku