Strona główna / Kulinaria / ABC Polskiej kuchni *

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
ABC Polskiej kuchni *

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-7337-895-2
Data wydania: 01.01.1998
Format: 0mm x 0mm
Cena detaliczna: 4,90 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Oprawa: miękka
Kolejny tomik BPD to przegląd tradycyjnych smakowitości kuchni polskiej, które zdaniem czytelników najczęściej królują na polskich stołach. Książeczka obejmuje niemal wszystkie działy kulinarne od potraw z mąki, kasz i ryżu, poprzez dania z mleka, serów i jaj, po zupy, potrawy mięsne, sałatki oraz ciasta i desery. Z tego krótkiego zestawu przepisów okazuje się, że w polskiej kuchni, wbrew powszechnej opinii nie dominują już potrawy tłuste i ciężkie, lecz lekkostrawne i bogate w witaminy. Polecamy więc je wszystkim tym, którzy szczególnie dbają o racjonalne odżywianie się.

wersja do druku