![]() 100 potraw na różne sposoby Kategoria: Kulinaria ISBN: 83-85661-52-2 Cena detaliczna: 0,00 zł nakład wyczerpany
| |
| |
Któż z nas nie miałby chęci zjeść potrawy, która miała by wyszukany smak i zapach. 100 potraw na różne sposoby to zbiór przepisów pozwalających na przyrządzenie takich właśnie potraw.
Autorka, Hanna Szymanderska, prezentuje przegląd potraw stanowiących kanon wielkiej, międzynarodowej kuchni. Są tu najbardziej znane garnitury do potraw, różne sposoby przyrządzania potraw (np. au jus, au naturel, aldente, saute...), sposoby typowo polskie (po diabelsku, po myśliwsku, po mieszczańsku, jak u leśniczego...) oraz z kuchni różnych regionów świata (po alzacku, po bretońsku, po prowansalsku...). Wszystkie wymienione wyżej sposoby podano wraz z przepisami i ilustracjami gotowych dań. |