Strona główna / Kulinaria / 100 potraw na różne sposoby
100 potraw na różne sposoby

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-85661-52-2
Cena detaliczna: 0,00 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Któż z nas nie miałby chęci zjeść potrawy, która miała by wyszukany smak i zapach. 100 potraw na różne sposoby to zbiór przepisów pozwalających na przyrządzenie takich właśnie potraw.
Autorka, Hanna Szymanderska, prezentuje przegląd potraw stanowiących kanon wielkiej, międzynarodowej kuchni. Są tu najbardziej znane garnitury do potraw, różne sposoby przyrządzania potraw (np. au jus, au naturel, aldente, saute...), sposoby typowo polskie (po diabelsku, po myśliwsku, po mieszczańsku, jak u leśniczego...) oraz z kuchni różnych regionów świata (po alzacku, po bretońsku, po prowansalsku...). Wszystkie wymienione wyżej sposoby podano wraz z przepisami i ilustracjami gotowych dań.

wersja do druku