Strona główna / Kulinaria / 100 potraw na różne sposoby

Inne książki tego autora

Poznaj nowe smaki. Mieszanki przyprawowe

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 17,90 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego 10/2005 Zioła w kuchni

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 2,00 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego 5/2006 Żółty talerz

Hanna Szymanderska
Cena detaliczna: 4,90 zł

Inne książki z tej serii

Biblioteczka Poradnika Domowego. Przetwory i mrożonki (wyd. spec. 03/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Zielone sałatki (wyd. spec. 02/2016)


Cena detaliczna: 12,99 zł

Biblioteczka Poradnika Domowego. Słodkie co nieco (wyd. spec. 01/2016).


Cena detaliczna: 12,99 zł

Inne książki z tej kategorii

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson
Cena detaliczna: 53,00 zł

Pho. Kultowa zupa z Wietnamu

Simi Leistner, Stefan Leistner
Cena detaliczna: 46,00 zł

Korea. Nie tylko kimchi

Hi Lim Byung, Soon Lim Byung
Cena detaliczna: 49,99 zł
100 potraw na różne sposoby

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 83-85661-52-2
Cena detaliczna: 0,00 zł
nakład wyczerpany
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Któż z nas nie miałby chęci zjeść potrawy, która miała by wyszukany smak i zapach. 100 potraw na różne sposoby to zbiór przepisów pozwalających na przyrządzenie takich właśnie potraw.
Autorka, Hanna Szymanderska, prezentuje przegląd potraw stanowiących kanon wielkiej, międzynarodowej kuchni. Są tu najbardziej znane garnitury do potraw, różne sposoby przyrządzania potraw (np. au jus, au naturel, aldente, saute...), sposoby typowo polskie (po diabelsku, po myśliwsku, po mieszczańsku, jak u leśniczego...) oraz z kuchni różnych regionów świata (po alzacku, po bretońsku, po prowansalsku...). Wszystkie wymienione wyżej sposoby podano wraz z przepisami i ilustracjami gotowych dań.

wersja do druku