Encyklopedia Gotowania 02/2015. Najlepsze przepisy na mięsa i mięsiwa


11.99 

  • Seria: Encyklopedia Gotowania
  • Data wydania: 26.05.2015
  • Oprawa: miękka
  • Format: 142 x 202 mm
  • Liczba stron: 176
  • ISBN: 978-83-7961-153-9
  • EAN: 9788379611539

Najlepsze przepisy na dania mięsne w zestawach z warzywami, ziemniakami czy kaszami, propozycje dań mięsnych na święta i na co dzień.

Ziemniaki, warzywa i kotlet to nadal najczęstszy zestaw obiadowy w wielu domach. Na święta pozwalamy sobie na pewną odmianę, serwujemy wówczas pieczoną kaczkę, gęś, cielęcinę lub wieprzowinę. Coraz częściej rezygnujemy z wieprzowiny, której wartości zdrowotne znajdują się pod lupą dietetyków, na rzecz innych rodzajów mięs – sięgamy po dania z kaczki, gęsi czy kurczaka. Pamiętając o tym, proponujemy Państwu książkę, w której zebraliśmy – najlepsze naszym zdaniem sprawdzone dania z mięs – takie, które sprawdzą się na święta i na co dzień, ale również dania znacznie mniej kaloryczne. Różne mięsa i mięsiwa – pieczone, gotowane, smażone, na zimno – w sumie 160 sprawdzonych przepisów. Znajdą tu coś dla siebie zwolennicy tradycyjnej polskiej kuchni, ale również osoby propagujące zdrowy tryb życia i wybierające dania mniej kaloryczne. Smacznego.