Encyklopedia Gotowania 01/2013 Najlepsze przepisy na placki i placuszki


10.99 

  • Seria: Encyklopedia Gotowania
  • Data wydania: 21.02.2013
  • Format: 142 x 202 mm
  • Liczba stron: 176
  • ISBN: 978-83-7839-461-7
  • EAN: 9788378394617

Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami…

Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach.