Strona główna / Kulinaria / Biblioteczka Poradnika Domowego. Kotlety, zrazy, medaliony (wyd. spec. 05/2011)
Biblioteczka Poradnika Domowego. Kotlety, zrazy, medaliony (wyd. spec. 05/2011)

Kategoria: Kulinaria
ISBN: 978-83-7648-969-8
Data wydania: 17.10.2011
Cena detaliczna: 11,99 zł Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały – na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa – powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.

wersja do druku